Linux - noget for dig?

For mange virksomheder er Linux blevet et interessant bud på en billig, men effektiv og alsidig server-platform. Med Linux er det muligt at etablere fil- og printservere, webservere, mailservere,
databaseservere mmm.

Her er en række gode grunde til at overveje Linux:

Open Source

Al kildekode er frit tilgængelig. Der er ingen bindinger, ingen licenser, ingen hemmeligheder.

Effektivt

Linux kører effektivt og er mindre hardware-krævende end andre moderne styresystsmer.

Stabilt

Linux er stabiIt og går sjældent ned. En Linux-server kan køre i hundredvis af dage uden genstart.

Gennemskueligt

Det er altid let at finde ud af hvad et Linux-system laver og hvorfor. Alle konfigurationer ligger i tekstfiler. Linux gør, hvad du beder om, hverken mere eller mindre.

I hastig udvikling

Linux udvikler sig dagligt. Fordi udviklingen er distribueret kommer der dagligt nye funktioner og faciliteter til. Ofte kan du få fejlrettelser og opdateringer i løbet af få dage, efter at fejlen er rapporteret.

Mange programmer

Der er et meget stort udvalg af programmer til Linux-platformen, der enten kan downloades gratis fra Internettet og købes kommercielt.

Født på Internettet

Linux er skabt til at køre på nnetværk og skabt ud af et globalt samarbejde, som Internettet understøtter. Netværk og Internetværktøjer er indbygget i systemet. Linux er det førende styresystem for servere på Internettet.

X-Windows

Linux kommer med et avanceret grafisk brugermiljø, kaldet X, hvor du kan arbejde med forskellige Window Managers og vælge dit personlige miljø, virtuelle desktops, 3D mm.

Fra supercomputer til håndholdt

Linux kan bruges på et meget stort spektrum af computere til et hav af forskellige anvendelser. . Linus kan f.eks. bruges som webserver eller filserrver, firewall, personlig PC, til meget kraftige supercomputere eller meget store klynger af standard-PC'er til avancerede, videnskabelige anvendelser. Linus kan køre på Intel, Sun, Sony Playstation, håndholdte mmm. Linux er f.eks. blvert porteret til et armbåndsur!